Uvjeti


OPŠTI USLOVI ZA NAJAM VOZILA


- Minimum 21 godina starosti vozača.
- Vozačka dozvola, kao i minimalno 2 godine posjedovanje vozačke dozvole.
- Dokaz o identitetu (pasoš, lična karta).
- Minimalno trajanje najma 24h.
- Dozvoljava se kašnjenje prilikom povrata vozila do 60 min. uz prethodnu najavu.
- Plaćanje najma prilikom preuzimanja vozila ( gotovina, kreditna kartica, virman).
- Rent A Car Champion Vam može garantovati kategoriju vozila prilikom rezervacije ali ne i model vozila.

OSIGURANJE:


- Kasko osiguranje, obavezno osiguranje za iznajmljeno vozilo, osiguranje od štete nanesene trećim licu, te osiguranje od krađe, su uključeni u cijenu.
- Učešće u šteti nanesenoj vlastitom krivicom je do iznosa franšize.
- Osnovni uvjet je da šteta nije nastala zbog kršenja zakonskih regulativa. U slučaju saobraćajne nezgode i štete policijski zapisnik je obavezan, kao i alko test. Bez policijskog zapisnika klijent preuzima punu odgovornost za štetu.

USLOVI KORIŠTENJA


Unajmljeno vozilo ne smije se koristiti, prometovati ili biti voženo:
- a) Od osobe koja nije navedena na najamnom ugovoru
- b) Prijevoz materijala, predmeta ili stvari koje mogu oštetiti ili zagaditi vozilo, životinje itd.
- c) Lako zapaljivih materijala, natprosječno prljavih stvari ili stvari neugodnog mirisa.
- d) Za guranje, vuču bilo kojeg drugog vozila, prikolice ili drugog objekta.
- e) Za ispitnu (test) vožnju, natjecanje, brzinske probe ili trke.
- f) Pod utjecajem alkohola, sredstava za smirenje, narkotika, sredstava za spavanje ili drugih ljekova.
- g) Protivno saobraćajnim ili bilo kojim drugim zakonskim propisima.
- h) Kada vozilo nije u voznom stanju ili je preopterećeno prekobrojnim putnicima ili prtljagom.

DODATNE USLUGE


- Najam vozila sa vozačem.
- Specijalni popust za dugoročne najmove, kao i za najmove većeg broja vozila.
- Dječija sjedalica: 2,50 € po danu, (max. 25€ za jedan najam ).
- Dodatni vozač : 1,00 € po danu za sve grupe vozila.
- GPS uređaj : 2.50 € po danu, ( max. 25,00€ za jedan najma ). - Krovna kutija ( kofer ) : 7,00 € po danu, ( max. 70,00€ za jedan najm ).
- Vraćanje i preuzimanje vozila van radnog vremena dodatno se naplaćuju 5,00€.
- Dostava vozila u krugu grada Mostara besplatna do 15km udaljenosti od naše poslovnice, preko 15km svaki naredni pređeni km naplaćuje se 0,50€.
- Mogućnost ostavljanja-povrat vozila u svim zemljama Evrope uz ranije uplaćenu novčanu naknadu.
- U slučajevima kada se vozilo vrati s manje od punog spremnika razlika će se naplatiti prema službenoj stopi od Rent A Car Champion d.o.o. a naknada za točenje tank usluge se također naplaćuje 5,00 €.
- Za vozila vraćena u lošem stanju, prljave unutrašnjosti što se mora hemijskim čišćenjem ostranit, izvršit će se dodatna naplata za hemijsko čišćenje vozila u iznosu od minimalno 15€.

OSTALE INFORMACIJE


- Policijski zapisnik je neophodno sačiniti i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. oštećenja na parkingu od NN lica).
- Ukoliko šteta/krađa vozila nije prijavljena nadležnim organima MUP-a, naplaćuje se pun iznos popravke ili vrijednosti vozila.
- Unajmljivač se obavezuje da će vozilo kad ga ne koristi, obavezno zaključavati i uzimati ključeve i dokumentaciju vozila;
- U slučaju kvara na vozilu dužni ste odmah kontaktirati Rent A Car Champion d.o.o. Mostar i slijediti daljne upute.
- Gorivo: Preuzima se pun rezervoara- vraća se pun. Sva vozila se isporučuju s punim spremnikom i mora se vratiti u istom stanju.
- Bez predhodne saglasnosti, upotreba vozila van granica BiH nije dozvoljena. U koliko unajmljivač napusti teritoriju Bosne i Hercegovine i ne obavijesti Rent A Car Champion d.o.o. Mostar, a pri tom dođe do štete na vozilu ili krađe vozila, unajmljivaču će se obračunati puni iznos štete ili tržišna vrijednost vozila.
- Uposlenici Rent A Car Champion d.o.o. Mostar, imaju pravo u bilo koje vrijeme, kontrolisati svoja vozila. U slučaju da se kod kontrole ustanovi da stranka ne poštuje uvjete Ugovora o najmu vozila, radnici Rent A Car Champion d.o.o. Mostar, ovlašteni su da oduzmu vozilo od stranke.
- Unajmljivač prima na znanje da će se lični podaci iz Ugovora o najmu automatski - kompjuterski obraditi. Unajmljivač također izričito prihvata da se navedeni mogu prenijeti drugima, a posebno u svrhu provjere i zaštite našeg vlasništva i dužničkih odnosa.
- Produženje najma vozila: Kada unajmljivač želi produžiti najam vozila, o tome mora 24h ranije obavjestiti agenta Rent A Car Champion d.o.o. uz istodobno podmirenje pune cijene produženog najma. U slučaju ne ispunjavanja ovog uvijeta, smatra se da je unajmljivač protupravno prisvojio vozilo, te će uposlenik Rent A Car-a Champion d.o.o. Mostar prijaviti nadležnoj policijskoj upravi.
- Vozilo može koristiti samo osoba ovlaštena ugovorom o najmu vozila od strane Rent A Car Champion d.o.o .

VAŽNO


Odgovornost vozača-korisnika iznajmljenog vozila za štetu na vozilu nastalu krivicom vozača (uključena i totalna šteta i krađa vozila) se otkupom osiguranja ( koje je obavezno ) smanjuje se do 0 KM.
Međutim ovo osiguranje nije bez ikakve odgovornosti. Ono ne pokriva gubitak dijelova vozila poput ratkapa, antene, oštećenja guma, oštećenja unutrašnjosti vozila, kao ni oštećenja vozila izazvana prevozom stvari.
U slučaju nemara ( ogrebotine, oštećenja vozila izazvana parkiranjem, nepravilnim rukovanjem i sl. ) ili vožnje pod uticajem alkohola ili droge, odgovornost korisnika za štetu na vozilu će bit potpuna, tj u punom iznosu štete.

Ukoliko želite najjeftiniji rent a car u Mostaru i regiji,pozovite nas na Vama 24h dostupne brojeve telefona +38763/569-333 i 063/287-786 ili pošaljite mail poruku nanašu adresu: rentacar.mo@gmail.com, a takođe kontakt možete ostvarit i putem naše kontakt forme.